KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII NR 10 Przeszukiwanie po indeksie: tematycznym autorskim (osobowym) tytułowym fragment z tytułu ksiażki pełnotekstowym (w całym opisie) serie Wyświetlonych: 10205 opisów Znaleziono 3 pozycje o tematyce: Kuchnia francuska Filia nr 10 100 francuskich potraw z polskich warzyw"Sto francuskich potraw z polskich warzyw " AUTOR:Bachanek-Zienkiewicz, Teresa. [>>] Zienkiewicz, Ryszard (1950- ) POZ/ODP:Teresa Bachanek-Zienkiewicz, Ryszard Zienkiewicz. ADRESWYDAWNICZY:Warszawa : "Polonia", 1989 HASŁA:Kuchnia francuskaWarzywa - kucharstwo i przetwórstwo OPISFIZYCZNY:126, [2] s., [24] s. tabl. : fot. kolor. ; 22 cm. SYGNATURA:641/648 KOD KRESKOWYINWENTARZ:11000027898627898 DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: W INNYCH PLACÓWKACH KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? Filia nr 10 Moje życie we FrancjiTytuł oryginału: "My life in France". AUTOR:Child, Julia [>>] Prud`homme, Alex. AutorSak, Anna. TłumaczenieADRESWYDAWNICZY:Kraków : Wydawnictwo Literackie, copyright 2010. TEMATYKA:Child, Julia - (1912-2004)KucharzeKuchnia francuskaFrancjaStany ZjednoczonePamiętniki i wspomnieniaHistoriaKulinaria FORMAGATUNEK:Książki. Literatura faktu, eseje, publicystyka. DZIEDZINA:HistoriaKulinaria OPISFIZYCZNY:473, [3] strony ; 20 cm. SYGNATURA:929-051 KOD KRESKOWYINWENTARZ:11000053370253370 TREŚĆ: Pokaż informacje o treści pozycji >>Pełna humoru i werwy autobiografia pierwszej w Stanach Zjednoczonych profesjonalnej szefowej kuchni, na kanwie której nakręcono niedawny przebój kinowy Julia i Julia z Meryl Streep w roli głównej. Julia Child - "matka chrzestna" Nagelli Lawson i Jamiego Olivera - sprawiła, że Amerykanie pokochali jedzenie i gotowanie. Swoje pięć minut w telewizji dostała po tym, jak na rozmowę o napisanej przez siebie książce kucharskiej przyniosła do studia jajka oraz wszystkie niezbędne narzędzia włącznie z przenośną kuchenką i przyrządziła na wizji omlet. Widzowie chcieli więcej! Książka opowiada o początkach jej kulinarnej fascynacji, kiedy wraz z mężem zamieszkała we Francji. Nie znała wówczas ani słowa po francusku i nie miała pojęcia o gotowaniu. UWAGI:Oznaczenia odpowiedzialności: Julia Child ; współpraca Alex Prud`homme ; przełożyła Anna Sak. DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: W INNYCH PLACÓWKACH KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? Filia nr 10 Piknik w Prowansji : wspomnienia okraszone przepisami kulinarnymiTyt. oryg.: "Picnic in Provence : a memoir with recipes,". AUTOR:Bard, Elizabeth [>>] Długajczyk, Beata (1956- ) Tł.ADRESWYDAWNICZY:Wrocław : Wydawnictwo Bukowy Las, cop. 2016. TEMATYKA:Bard, ElizabethAmerykanie za granicą - Francja - 21 w.Kuchnia francuskaProwansja (Francja ; kraina historyczna)Pamiętniki amerykańskie - 21 w. FORMAGATUNEK:Książki. OPISFIZYCZNY:436, [2] s. ; 21 cm. SYGNATURA:929-051 KOD KRESKOWYINWENTARZ:11000058871958871 UWAGI:Indeks.Oznaczenia odpowiedzialności: Elizabeth Bard ; przeł. Beata Długajczyk. DOSTĘPNOŚĆ: Dostępny jest 1 egzemplarz.Pozycję można wypożyczyć na 30 dni REZERWACJE:OPERACJE: W INNYCH PLACÓWKACH KOMENTARZE (0)CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU? WYDRUK KATALOGÓW >ZAZNACZ WSZYSTKIEODZNACZ WSZYSTKIE